Home Общински дейности Младежки дейности

Младежки дейности

  • Младежки дейности

 

На съществуващата скаутска организация – „Скаутска земя” е предоставено общинско помещение, където скаутите да провеждат сбирките си и да организират дейността си.

Младите скаути провеждат лагери и акции за почистване на различни местности, напр. м.Кръстова гора, което освен екологичен ефект представлява и положителен пример за поведение сред природата. Освен опазване на околната среда, основен приоритет на тяхната дейност е научаването на полезни умения за оцеляване в природата. След всеки техен поход, след всяко лагеруване, след всяка кампания по залесяване децата и младежите научават повече за заобикалящия ги свят, разбират смисъла за запазване на екологичното равновесие в природата, а физическата активност води до укрепване на младия организъм.

Младежките дейности в миналото са свързани с изградената база в Младежки дом – гр.Лъки. В момента само част от сградата се ползва като зала за тренировки по спортни танци. При подходящо преустройство на сградата може да се създадат по-добри условия за интересни занимания на младите хора – създаване на фитнес зали, клубове, зала за обучение и др.

През 2004г. бе учреден и създаден Футболен клуб „Лъки”, който до голяма степен обхвана желаещите да се занимават с този спорт. Клубът стана и инициатор за провеждане на Градско футболно първенство. От есента на 2004 година ФК”Лъки-2004” участва в първенството на “Б” – областна футболна група за мъже – Пловдив “Юг”.