Home Населени места в общината с. Борово

с. Борово

село Борово

Село Борово е разположено в средните Родопи, намиращо се на 60 км. от гр.Пловдив и на 210 км. от гр.София, с надморска височина 1050 м., която е благоприятна за един умерен климат, подходящ за туризъм през всички сезони на годината.


На територията на селото се намира и манастира “Света Троица” – Кръстова гора, който е добре познат като туристическа дестинация и е посещаван от наши и чуждестранни туристи и поклонници.

В селото се развива успешно селския туризъм, на територията му има множество къщи за гости, които са категоризирани и посрещат гостите на селото с типично родопското гостоприемство, със спокойствие и уют, с националната ни кухня и вкусни местни специалитети.

На територията на кметството има няколко обозначени еко пътеки, които се използуват за екотуризъм, за фототуризъм и за разходки.

На разположение на гостите предлагаме: планински велосипеди; разходки с коне и магарета с водачи.

Организират се екскурзии до “Баленташ”, “Караджов камък” и мечкарника, намиращ се на територията на ловно стопанство “Кормисош”, придружени с пищни барбекюта или с прочутите родопски чевермета по желание на гостите.

Веднъж човек посетил село Борово и “Кръстова гора” не може да не бъде очарован и да не се влюби в магията на природата, съчетала в себе си гостоприемството на боровци и сътворила това чудно място “Кръстова гора”. Връщайки се в спомените си той непременно ще изяви желание отново и отново да ги посети.